Zomer in zicht: ontdek de plannen van het Letterpunt-team

Hoera … de grote vakantie komt eraan! Niet alleen voor de kinderen die onze praktijk bezoeken, maar ook voor medewerkers Fee, Trui, Heleen, Fien, Valérie en Petra. En dat zij de reismicrobe te pakken hebben, is een feit. Want op de vraag of reizen iets voor hen is, antwoordt het zestal volmondig en – uiteraard – perfect gearticuleerd “Ja!”. Wat de Letterpunt ladies de komende maanden zullen uitspoken en waar ze naartoe trekken? Je leest het in deze blogpost.

Hallo allemaal! Blije gezichten, want de zomervakantie is in aantocht. Naar welke verre of niet zo verre oorden trekken jullie?

Fee: “In juni ga ik een weekje roadtrippen in Schotland. Niet zomaar, maar met de moto! In september zoeken we het wat verder van huis. Dan trekken we naar Portugal. Wel niet om aan het zwembad te luieren in een all-inhotel waar je je elke avond een indigestie eet. Ik verkies een iets actievere vakantie, waarbij je ook nog wat van de lokale cultuur meepikt.”

Heleen: “Hier staat ook een actieve reis op de planning. Een weekje klimmen en wandelen in Oostenrijk!”

Trui: “Als ik pasta en pizza zeg, weten jullie vast wel waar ik binnenkort uithang …”

Fien: “Italië! Daar gaan wij ook naartoe. Naar Puglia om precies te zijn.”

Petra: “Wij trekken met het hele gezin naar Bodrum in Turkije. Doorheen het jaar is het soms moeilijk om écht tijd met elkaar door te brengen, maar op reis kan dat wel. Heerlijk om zo’n momenten met elkaar te delen.”

Valérie: “Onze zomer zal aaneengeregen worden door verschillende uitstapjes. Eerst naar Disneyland Parijs, als verrassing voor mijn dochter. We gaan ook enkele dagen naar zee om te catsitten op de kat van mijn moeder terwijl zij op reis is. En ook Wonderweekend in Meise staat op de planning – een festival midden in de natuur voor het hele gezin. Een aanrader!”

 

Hebben jullie nog tips voor tripjes in eigen land?

Petra: “Een dagje of weekendje Brugge stelt nooit teleur. Ook het Terhills Resort van Center Parcs, diep in Limburg verscholen, is top.”

Fien: “Er zijn echt zo veel mooie plekjes om te ontdekken in ons land. En dan hoef je echt niet iets ‘speciaals’ te doen: gewoon een terrasje of een picknick. Dat vakantiegevoel is er sowieso.”

Heleen: “België is zo klein en toch zo divers. Je kan op vakantie zijn op minder dan 100 km van je deur, en toch het gevoel hebben dat je in een ander land bent. Ieder plaatsje heeft zijn eigenheid, en dat is fijn.”

 

En als het toch iets verder mag: wat is jullie absolute droombestemming?

Petra: “Daar moet ik niet lang over nadenken. Canada.”

Heleen: “Mocht ik een onbeperkt budget hebben (dat is helaas niet het geval), zou ik Zuid-Amerika rondreizen. Ik bezocht het continent al een keer tijdens mijn internationale stage in Suriname, een zalige ervaring! Ook Marokko staat hoog op mijn lijstje.”

Fee: “Mijn bucketlist is ook best uitgebreid en lijkt eigenlijk meer te groeien dan te krimpen. Route 66 afrijden, IJsland, Vietnam, Thailand … Nog zo veel plaatsen die ik wil zien.”

Trui: “Een specifieke droombestemming heb ik niet. Al mag het wel eens buiten Europa zijn!”

Valérie: “Voor mij ook. Zon, zee, strand op een exotische bestemming, klinkt niet slecht.”

Fien: “Ik heb al even mogen proeven van Zuid-Afrika toen ik in Kaapstad was, en wil zeker nog eens terug om de rest van het land te verkennen.”

 

Op vakantie gaan, dat is herinneringen maken. Hebben jullie van die memorabele momenten die voor eeuwig in jullie geheugen gegrift staan?

Trui: “Vorig jaar stapte een van mijn allerbeste vriendinnen in het huwelijksbootje … in Italië! Die dag en bijgevolg die reis zal ik dus nooit vergeten.”

Fee: “In Bali beklom ik in het donker een vulkaan, om er dan te genieten van de mooiste (en koudste!) zonsopgang ooit. Ik krijg er nog altijd kippenvel van!”

Valérie: “De London Dungeon vond ik wel memorabel, alleen al omdat het er zo griezelig was! Of die keer dat ik in Spanje op vakantie met mijn papa buikpijn had van te veel ijsjes te eten.”

 

De reizen die je maakt als kind, zijn inderdaad ook wel bijzonder. Wat onthouden jullie daar vooral van?

Fien: “Onze kampeervakantie in Portugal. Er was een gigantisch zwembad met tal van glijbanen en keiveel animatie. Een waar paradijs voor kinderen.”

Trui: “Ja, het hele campinggebeuren blijft mij toch ook wel bij. Ravotten in het zwembad, iedere dag ijsjes eten, nieuwe vrienden maken …”

Fee: De reizen naar Le Moulin de Planiol in Frankrijk. Daar heb ik mij rot geamuseerd.”

Petra: “De natuurpracht in Oostenrijk: de bergen, de weiden, de meren. Ook als kind had ik er al oog voor.”

 

Waarmee associëren jullie de zomervakantie?

Trui: “Mooi weer, afspreken met vriendinnen en lekker eten. Maar ook met onregelmatige werkdagen en overnames voorbereiden. Ook dat hoort erbij!”

Petra: “Vaker aperitieven dan anders en tijd hebben om een boek te lezen terwijl de kinderen buiten spelen. De zwarte voetjes achteraf moet je er wel bijnemen.”

Heleen: “De druk en stress van het schooljaar die wegvallen. Een iets trager leven, waarin ruimte is voor een daguitstapje met een goede vriendin.”

Valérie: “Tijd hebben om leuke dingen te doen met het gezin. Al is het maar gewoon samen een ijsje eten in het zonnetje (als het zich laat zien tenminste!).”

Fee: “Lange dagen waarin geen tv wordt gekeken maar gelezen of een spelletje gespeeld. Afspreken met mijn lief of vrienden voor een wandeling en aansluitend een hapje en een drankje in de tuin.”

Fien: “Vrolijke, gebruinde gezichten overal, inclusief zomersproetjes.”

 

Wat is voor jullie hét zomergerecht bij uitstek?

Fee, Valérie, Heleen en Fien: “BBQ!”

Petra: “Voor mij dan liever een slaatje geitenkaas.”

Trui: “Ik ontdekte onlangs hoe hard gazpacho kan smaken op een zonnige, warme dag. Heerlijk verfrissend!”

 

En tot slot: wie van jullie heeft al het meeste landen bezocht?

Trui: “Ik elf, als ik goed kan tellen.”

Fien: “Ik ook. Maar ik denk dat we het niet zullen halen tegen Fee.”

Fee: “ Exacte cijfers heb ik niet, maar volgens de app op mijn telefoon zag ik al 9% van de wereld.”

De rest in koor: “Oké Fee, jij wint!”

 

Deze zomer laadt het team van het Letterpunt dus massaal de batterijen op. Maar geen paniek: de praktijk blijft draaien en je kunt altijd bij iemand terecht. Dat zouden we niet anders willen. Zomer of niet – we staan voor je klaar!

 

Vond je dit een interessant artikel? Misschien ga je dit ook graag lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Het Letterpunt

Over Het Letterpunt

Het Letterpunt is een multidisciplinaire praktijk van logopedisten, een ergotherapeute, een kindercoach en een psychologisch consulente. Dankzij onze verschillende expertises begeleiden wij kinderen met aandacht voor het totaalplaatje.