Ready. Set. Summer! Kom meer te weten over de plannen van het Letterpunt-team.

De zomervakantie staat voor de deur. Daar hebben niet alleen de kinderen die naar de praktijk komen, maar ook de collega’s van Het Letterpunt naar uitgekeken. Laat ons hopen dat het een zonovergoten zomer wordt, want het zonnetje hebben we de afgelopen maanden toch wel een beetje moeten missen. Zowel Fee, Trui, Marthe, Valérie als Petra trekken er deze zomer op uit. In deze blogpost lees je niet alleen waar de collega’s naartoe gaan, maar ook wat ze verder nog zullen uitspoken deze zomer.

Hallo iedereen. De zomervakantie staat voor de deur. Hebben jullie reisplannen of kiezen jullie voor een vakantie in eigen land?

Petra: “Wij doen het allebei. We hebben een weekje in Bretagne geboekt, maar zullen ook genieten van een weekje vakantie aan de Belgische kust. Laat ons hopen dat het weer een beetje mee zit.”

Fee: “Eind juli gaan we voor het eerst met ons drietjes op reis. Ik ben heel benieuwd hoe het zal zijn om te reizen met een baby. We starten in Parijs en gaan kijken naar de Olympische spelen. Daarna rijden we door richting het zuiden van Frankrijk, want we brengen een bezoekje aan een vriendin die pas verhuisd is. Omdat we niet te veel op een dag willen rijden, maakten we er een mini roadtripje van. Of alles in onze auto zal passen, valt nog te bezien.”

Valérie: “Wij gaan 5 dagen naar Valencia! Olé!”

Marthe: “Ik ga in september op reis. De reis is helaas nog niet geboekt, dus de bestemming is nog een verrassing. Als grote fan van Griekenland, is een reis naar een Grieks eiland zeker en vast een optie.”

Trui: “Met mijn beste vriendin ga ik enkele dagen naar Barcelona. Ik ga eind augustus/begin september met mijn lief naar Bali.”

 

Wat vinden jullie heel leuk om te doen op reis?

Petra: “Oh, gemakkelijk. Eten langs de branding van de zee!”

Fee: “Ik vind de combinatie van lekker eten, mooie dingen zien, en een heerlijk zonnetje hemels. Na het bezoeken van een dorpje of stad of een stevige wandeling een boekje lezen aan het zwembad, da’s pas vakantie!”

 

Naast reizen, wordt er deze zomer natuurlijk ook hard gewerkt. Gelukkig kunnen jullie dan even uitblazen tijdens het weekend. Wat doen jullie het liefst op een vrije zomerdag?

Valérie: “Een boekje lezen in onze lounge in het zonnetje. Maar als het te heet is, lees ik graag een boekje in mijn lounge in de schaduw van onze boom. Dat is echt heerlijk met een briesje.”

Trui: “Ik houd er ook van om in de tuin een boek te lezen. Maar daar hoort wel een crèmeke bij. Mmmm.”

Marthe: “Ik moet me hierbij aansluiten. Een boekje in ’t zonnetje en de dag afsluiten met een hapje en een drankje in een zomerbar. Laat die zomer maar komen!”

Petra: “Wij houden er enorm van om op een mooie zomerdag met het ganse gezin te gaan zwemmen in de buitenlucht.”

Fee: “Ik ga voor een uitgebreid ontbijt op het terras. Dan is je dag toch al geslaagd?”

 

De zomervakantie is een periode waar velen naar uitkijken. Wat vinden jullie het leukste aan de zomervakantie?

Marthe: “De lange zomeravonden. Zonder twijfel!”

Trui: “Het goede weer (hopelijk). Daarnaast vind ik het fantastisch om enkele weken op rij een volledig weekend vrij te zijn, want in vakanties werk ik niet op zaterdag.”

Valérie: “Ik vind het heerlijk om langer vakantie te nemen en even gewoon te mogen genieten. En dat mijn dochter eventjes geen ‘moetjes’ heeft van school of hobby’s.”

Petra: “Tijdens de zomervakantie hebben we wat meer tijd voor elkaar. Het buitenleven is natuurlijk ook zalig.”

Fee: “De dagelijkse rush valt voor een deeltje weg en ik vind dat je dat merkt aan de mensen. Iedereen voelt zich wat meer ontspannen. Last minute een BBQ organiseren of op uitstap gaan, dat gaat tijdens de zomervakantie precies allemaal wat gemakkelijker.”

 

Zijn er ook zaken die jullie minder leuk vinden aan de zomervakantie

Marthe: “Dat de tijd voorbij vliegt!”

Petra: “De vuile voetjes van mijn kinderen op het einde van de dag. Dat vind ik minder leuk.” (lacht)

Valérie: “Dat mijn dochter ’s avonds warm moet eten, want anders eet ze warm op school. Ze is nogal euhm…. kieskeurig, haha!”

Fee: “Binnen werken op een stralende zomerdag. Helaas is buiten werken met de kinderen in de praktijk niet mogelijk. Ze zouden veel te snel afgeleid zijn, en da’s natuurlijk niet de bedoeling.”

Trui: “Ik mis in vakanties ook wel een beetje routine. De ene werkdag begin ik pas ’s avonds. De andere werkdag bestaat uit een kort blokje ’s morgens, ’s middags en ’s avonds afgewisseld met een pauze van 2-3 uur. Dan klinkt een nine-to-five helemaal niet slecht. Ons inkomen daalt ook een pak in de vakanties.”

 

En wat is jullie minst leuke herinnering aan een zomervakantie of reis?

Fee: “In Bali legde ik een slang in mijn nek, want dat stond op mijn bucket list. Nooit meer! Zo’n vieze beesten. Ik moest er de ganse voormiddag van bekomen.”

Marthe: “Uren in de auto zitten richting het zuiden van Frankrijk en last hebben van wagenziekte is absoluut geen aanrader.”

Trui: “Tijdens mijn vakantiejob moest ik om 6u ’s morgens als frigo’s en diepvriezers aanvullen. Dat was nu niet bepaald mijn favoriete bezigheid. De kippenharten staan me nog steeds fris in het geheugen. Brrr.”

Petra: “Ik zat ooit eens 8 weken in het gips met mijn been. Er zijn leukere dingen.”

Valérie: “Wij moesten ooit eens de houten latten van ons tuinhuis vernissen. Daar kwam echt geen einde aan…”

 

Welke herinnering aan een zomervakantie of reis is voor jullie de mooiste?

Valérie: “Onze rondreis door (een deel) van Amerika was zalig!”

Marthe: “Ik denk spontaan aan een heleboel zaken, maar op nummer één staat zonder twijfel het paragliden boven de bergen in Frankrijk.”

Trui: “Wij gingen ooit eens olifanten voeden, aaien en wassen.”

Fee: “Dat deed ik ook in Bali. Die beesten zijn gigantisch, he! Ik denk dat onze laatste reis naar Puglia mijn favoriet is. Puglia stond al heel lang bovenaan mijn lijstje: een prachtige omgeving, lekker eten, mooi weer. Wat wil je nog meer? In Puglia trokken we ook de foto waarmee we onze zwangerschap bekendmaakten aan vrienden en familie.”

 

Om af te sluiten: Let’s talk food! Eten jullie anders in de zomer? Wat eten jullie liefst op een hete zomerdag

Trui: “Het fruit is toch het lekkerst in de zomer: aardbeiden, frambozen, watermeloen, perziken,… Het water komt me al in de mond. Een lekkere BBQ is natuurlijk ook een topper. Maar, toch moet ik toegeven dat er maar weinig kan tippen aan een ijsje van mijn favoriete ijsjessalon.”

Petra: “Wij eten zoals velen eten dan meer slaatjes, maar we doen ook wel vaker een apero :)”

Valérie: “Een ijsje! En net als Trui, houd ik het liefst van sappig fruit zoals meloen, nectarines, aardbeien, … Een BBQ mag natuurlijk ook, maar alleen als ik het niet zelf hoef te doen.”

Fee: “Wij eten veel meer lichte maaltijden: slaatjes, tapas, een frisse pasta. Al kan je mij altijd verleiden met een gezelligeBBQ. Verder zeg ik, net als de anderen geen neen tegen een lekker ijsje.”

Marthe: “Ik denk dat het allemaal al gezegd is: een koude pasta of salade smaakt altijd in de zomer. Een BBQ is absoluut mijn favoriet. En een lekker ijsje kan natuurlijk ook niet ontbreken.”

 

Deze zomer laadt het team van het Letterpunt dus massaal de batterijen op. Maar geen paniek: de praktijk blijft draaien en je kunt altijd bij iemand terecht. Dat zouden we niet anders willen. Zomer of niet – we staan voor je klaar!

 

Vond je dit een interessant artikel? Misschien ga je dit ook graag lezen:

Marthe vervoegt het logoteam

Marthe vervoegt het logoteam

Op 1 juli mogen we Marthe in de praktijk verwelkomen. Zij vervoegt het team logopedisten van Het Letterpunt. Ze houdt...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Het Letterpunt

Over Het Letterpunt

Het Letterpunt is een multidisciplinaire praktijk van logopedisten, een ergotherapeute, een kindercoach en een psychologisch consulente. Dankzij onze verschillende expertises begeleiden wij kinderen met aandacht voor het totaalplaatje.